Kan man investere i guld og tjene penge på salg af guld?

Har man lyst til at investere sine penge, så er der naturligvis rigtigt mange forskellige vinkler og en lang række forskellige muligheder. Nogle vælger den klassiske aktie, som generelt er kendt for ikke nødvendigvis at være speciel sikker, men dog samtidigt at følge inflationen og samtidigt stige en smule i værdi over længere periode. Der er dog absolut ikke nogen garanti for, at et firma ikke pludseligt kan gå bankerot. Ligeledes er der farer ved at investere i obligationer, jord og meget andet. Et af de steder, hvor man dog kan være rimeligt sikker på at beholde sine penge, er dog ved køb af salg og guld. Godt nok er priserne i øjeblikket høje, men skulle de falde lidt, vil de højst sandsynligt snart vende tilbage til værdien vi kender lige i øjeblikket.

GuldEn af hovedårsagerne er, at guld og sølv er meget stabile valutaer. Hvis man kigger på diverse landes møntfoder, sker det af og til, at de simpelthen kollapser eller bliver så lidt værd, at det snart giver mere, at afbrænde det i fyret. Eksempler på dette er Cypern og lidt tættere på os, Island, hvor valutaen pludseligt faldt med langt over 90% af sin værdi og alle Islændinge mere eller mindre var låst fast på øen, medmindre de var i besiddelse af en anden form for valuta.

En anden fordel med guld og sølv er, at prisen rykker lidt frem og tilbage. Dette vil altså sige, at du praktisk talt kan gemme det i 20-30 år og så pludseligt sælge, når du ser at der er rigtigt gode priser for salg af guld. Alt i alt, kan det altså stadigvæk godt svare sig at investere i guld og sølv, trods det at priserne i øjeblikket (og nok en del år frem) er i den høje ende.

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>