Hvad bør man vide om manchetter til sin skjorte?

Manchetter er det tykke stof du finder i enden af dine ærmer, og det er her at din skjorte lukkes sammen. Her findes der både enkelt manchetter og dobbelt manchetter. Hvis du skal til en finere lejlighed, så bør du vælge en skjorte med dobbelt manchetter, da en skjorte med denne egenskab, kræver at du tager manchet knapper på, og derfor giver det et mere elegant og eksklusivt look, som du bør bruge til finere lejligheder. Enkelt manchetten behøver ingen manchet knap og bruges til de mere afslappede miljøer, som for eksempel en picnic i skoven. En skjorte med enkelt manchetter, har normalt 1 eller 2 knapper som skal knappes. Her behøver man altså ingen manchet knapper.

 

En gylden regel som jeg lærte da jeg blev udlært til at stå i butik, var af min gamle chef, som fortalte mig at en gylden regel er altid at den rigtige armlængde på en klassisk skjorte til mænd, er når manchetten i strakt arm når omkring 1 centimeter og ½ centimeter under din vristknude. Ærmerne skal altså være så lange at længden holdes selvom du bøjer din arm på alle mulige måder. 1½ centimeter er også den rigtige måling for det stykke skjorteærme som skal sidde ude nå du for eksempel tager en blazer på, og det er altså også den måling af skjortekrave som skal være synlig over din blazer. Det er altså en vigtig huskeregel, da den fungerer til to vigtige ting.

 

I dette mode indlæg kom vi altså nærmere ind på hvad du bør vide om manchetter til din skjorte, og hvilke huskeregler du skal huske nå du skal udvælge dig en skjorte i forhold til længden ved armene. Derudover kom vi også ind på hvor meget af skjorten som skal være vist, nå man for eksempel tager en blazer på. Hvis du vil se på skjorter online så kan du kigge på følgende link:

http://www.sumisura.com/

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>