Forebyggelse mod smerter i ryggen fremfor efterbehandling

kontorstol baekkenbund

Tips og tricks mod smerter i ryggen

Har du ofte issues med din ryg? I denne tekst får du råd og tips til hvordan du nogle gange ville kunne forebygge rygsmerter. Denne artikel er ikke en akademisk eller videnskabeligt funderet artikel, men snarere husråd og udtryk for almindelig sund fornuft. Så brug artiklen på den måde!

Tips og tricks mod rygsmerter

Følgende kan nogle gange hjælpe ved smerter i ryggen:

  • Brug din krop aktivt i din fritid
  • Brug din krop mere fysisk på arbejdet – for personer med arbejde på kontor så er hæve sænkeborde en rigtig god løsning (se mere om hæve sænkebord her hos haeve-saenkebord.dk)
  • Træn dine rygmuskler – læs mere om træning af ryg her hos Gigtforeningen
  • Træn din mave – det kan du læse blandt andet læse om her hos Motion Online
  • Styrk din bækkenbund med bækkenbundsøvelser – Læs mere om de rigtige bækkenbundsøvelser her
  • Løft ordentlig med din ryg – Det kan du se mere info om her hos HK
  • Lav muskelpumpeøvelser – hvilket ikke er helt det samme som venepumpeøvelser (læs mere om venepumpeøvelser her)
  • Bevæg dig mens du sidder ned læs mere her hos DR og ergonomisk-kontorstol.dk – hold dig for guds skyld fra billige kontorstole a la dem her

Stiv ryg er første tegn på rygsmerter

Når du oplever stiv ryg, så er det et tegn på der er rygsmerter på vej. Det er et meget kraftigt tegn, hvis du begynder at få stiv ryg. Hvis du håndterer situationen ordentligt og laver øvelserne ovenfor. På den måde vil du kunne forebygge dig ud af rygsmerter!
Er der spørgsmål som du er bekymret for – så kontakt din læge eller fysioterapeut. Husk altid at spørge en gang for meget snarere end en gang for lidt! De her fagpersoner har en uddannelse og erfaring i at assisteremed ryggen og hvad der ellers kunne være galt.

Prøv eventuelt at tage et kig på følgende kilder:

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>