Er det for sent at bandlyse de elektriske cigaretter?

For blot et par år siden gjorde de første elektriske cigaretter deres indtog i Danmark. Siden da er det gået stærkere end de fleste havde forestillet sig.

Mere end 200.000 danskere bruger fast e-cigaretter. Få bruger dem som supplement til almindelige cigaretter og bruger derfor stadig begge, mens langt de fleste alene bruger de elektriske cigaretter i dag.

Men der er stadig ingen lovgivning på området. E-cigaretterne kom hurtigere til danskerne end lovgiverne havde mulighed for at reagere på.

electronic cigaret15Det betyder, der er et hul i lovgivningen – men spørgsmålet er, om det er for sent fx at bandlyse e-cigaretter?

Hvad der skulle forhindre lovgivere i at mindske rækkevidden af e-cigaretter er især det faktum, at de er spredt ud til flere hundrede tusinde danskere. De har fået deres e-cigaret og de har vænnet sig til at bruge den. Det er ikke muligt bare at stoppe brugen fra den ene dag til den anden.

Hvis man som lovgiver gik ind og stoppede markedet, ville et nyt sort marked bare opstå i stedet for. Vi som mennesker er kyniske, hvis vi mener vi har ret til og mulighed for at få noget – selvom lovgiveren siger nej.

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>