E-bøger kan indlede vanvittig priskrig mod almindelige bøger

 

Bogbranchen står med en kæmpe udfordring og mulighed på samme tid: nemlig e-bøger.

 

e-bog3Konceptet har været kendt i lang tid, men det er først på det seneste, at vi danskere for alvor er begyndt at tage de digitale bøger til os. Det skyldes især, at vi har fået flere enheder, hvorpå det er muligt at læse e-bøgerne – fx Apples iPad, Amazon Kindle, vores smartphone eller slet og ret bare vores computer.

 

De danske butikker har også taget e-bøgerne til sig – se Saxos udvalg her, for blot at vise det største af dem.

 

Noget af det interessante ved e-bøger er, at de kan være med til at indlede en vanvittig priskrig mod almindelige bøger. E-bøgerne kræver intet kassepersonale, kan distribueres gratis, skal kun laves i ét eksemplar og se kopieres uden om en trykpresse og har ubegrænset levetid. Alle fordele, den almindelige bog ikke kan prale af.

 

Bogen holder blot sit marked ved at være et nostalgisk valg for mange samt at vi kan tage noter i dem – men det sidstnævnte kan allerede nu også lade sig gøre med e-bøger og er derfor ikke en reel grund til ikke at benytte sig af dem.

 

Hvornår man det sker, at vi skifter permanent over til de elektroniske bøger? Et bud fra denne artikels forfatter lyder 10 år – og det er fordi vi danskere er glade for at ”hygge” os omkring ilden med et gammelt eksemplar af en bog.

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>