Din anciennitet overføres fra a-kasse til a-kasse

En ofte set misforståelse er, at man, når man skifter a-kasse, starter forfra i forhold til at indsamle anciennitet.

Intet kunne nemlig være mere forkert.

For at få udbetalt dagpenge skal du have været medlem af en a-kasse i 12 foregående måneder. Det skal du også, hvis du ønsker fx at deltage i et kursus for ledige for at tilegne dig kompetencer, der kan hjælpe dig med at komme i job igen.

job centerHvis du har været med i en a-kasse i 9 måneder og skifter a-kasse, skal du kun være med i den nye i 3 måneder. Din anciennitet følger så at sige med. Dine samlede 12 måneder bliver opnået efter 3 måneder i den nye akasse, hvorefter du har ret til dagpenge i 2 år, hvis du skulle være så uheldig at blive afskediget.

Generelt ser jobmarkedet i Danmark bedre ud, end det har gjort i lang tid. Vi har nu også været i officiel recession i hele 6 år – man kan argumentere for, det er på tide, at jobs igen begynder at blive skabt og at virksomhederne tør tage chancer. Vi får flere iværksættere i Danmark og kapitalen er begyndt at flyde nemmere fra banker til virksomheder  alle god etegn der kan betyde, det alligevel ikke bliver nødvendigt faktisk at bruge ens medlemsskab af a-kassen til noget i sidste ende.

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>