Det er vigtigt at de pallereoler du indkøber har mærkater – læs her hvorfor

Da jeg sidste år startede mit lager op sammen med en ven, der vidste vi ikke så meget om regler i forhold til pallereoler, og derfor valgte at vi at købe fra en kinesisk producent, som var lokaliseret i Kina, og de leverede os altså 3 pallerreoler vi en container. Årsagen til at vi valgte denne leverandør var netop at de formåede at holde priserne langt lavere end de danske leverandøre.

Det hele kørte faktisk fint med vores nye pallereoler fra Kina, og der var ingen som beklagede sig over dem, for deres funktionsevne var i top, og de fungerede som de skulle. Man kan altså stille og roligt sige at de virkede i forhold til hvad de har købt ind til, nemlig at vi kunne stable vores paller oven på disse fine pallereoler.pallereoler Dog en dag så kom der en repræsentant fra arbejdstilsynet, og vi tænkte ikke nærmere over at han gerne ville tage et kig på vores lager, for vi havde jo intet at skjule. Efter et par timer var han færdig med at inspekterer vores lager, og vi troede egentlig at det var det, dog udbrød han pludselig at vores pallereoler var ulovlige.

Jeg blev mega bange, og tænkte at vi ville få en kæmpe bøde for det her, så jeg begyndte at græde, og tiggede og bedte ham om ikke at give os en bøde. Heldigvis så virkede det, eller også havde han aldrig nogensinde tænkt sig at give os en bøde, for det endte nemlig med at vi fik en advarsel og et påbud om at udskifte vores pallereoler med nogle godkendte nogle. Et par uger senere ville han så komme forbi og sørger for at vi havde gjort hvad han sagde, og ellers ville vi så modtage en bøde der. Det var her det altså gik op for os at i Danmark så skal dine pallereoler have mærkater som tydeligt markerer bæreevnen, ellers er de altså ikke tilladte ifølge arbejdstilsynet’s regler. Derfor valget vi at smide vores kinesiske pallereoler ud, og vi købte i stedet nogle pallereoler fra Midtjyskreoler, som netop havde de lovpligtige mærkater om bæreevne.

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>