Sikker Backup med Microsoft Azure

Microsoft Azure er meget mere end en backup service, men det er backup funktionen denne artikel vil beskæftige sig med.

Først lidt om hvorfor det er vigtigt at have en ekstern backup af firmaets data in modsætning til at have en “in house” backup som har været normen for langt de fleste firmaer indtil nu.

Det er i dag logisk af firmaer gemmer en kopi af deres regnskabs og andre data i mange år. Bogføringsloven kræver at firmaer gemmer kopier af alle regnskabsdata i mindst 5 år.

Før i tiden, før digitalisering for alvor tog fat var det meget almindeligt at firmaet havde mange hyldemeter med støvede ringbind stående på arkivet med gamle regnskaber.

I takt med digitaliseringen tog fat begyndte, det at være digitale data man skulle opbevare, og det gjorde man i starten på “bånd” de såkaldte “tape backups”, man brugte bånd, fordi harddiske i starten var både små og dyre.

I takt med harddiske blev billigere begyndte man at tage backup på eksterne harddiske eller specielt dedikerede servere, men stadig “in house”.

Selv om der er meget nemmer, nu når man næsten helt er gået væk fra tape backups, og i stedet bruger harddiske har man stadig mange sikkerhedsproblemer, man skal være opmærksom på når man laver sine backups “inhouse”

Med Azure tilbyder en løsning hvor man ikke har nogle “inhouse” problemer fordi det er en cloud service, det vil sige at ens data bliver lagret på Microsofts datacentre, faktisk bliver der lagret 3 kopier af dine data på 2 forskellige det vil sige 6 kopier i alt, datacentrene er placeret på 2 forskellige lokationer. Microsoft lover 99.9% oppetid.

Ud over sikkerheden ved at have 6 kopier opbevaret spredt over 2 forskellige super moderne datacentre, så letter det også arbejdsgangen for firmaet, samtidigt med at der spares penge.

Også den software der i dag benyttes til backup har udviklet sig meget fra den tid hvor man tog backup ved at kopier de filer man ville have backup af og derefter pastede dem ind på medie hvor backuppen skulle ligge.

I dag med Microsoft Azure Cloud backup er det at væld af automatiserer muligheder at vælge imellem når man skal lave en backup, på den måde kan man få backup af de relevante filer i de rigtige formater, med mindst muligt besvær, alt kører automatisk.

Alle kan bruge Microsoft Azure, hvis man tager sig tiden til at sætte sig ind i hvordan det virker, og ved hvilke funktioner man skal vælge for at få dækket sine behov optimalt.

Der er dog en genvej til at få opsat et super professionelt sikkert backupsystem, og det er at bruge en konsulent som er specialiseret i cloudbaseret løsninger. Et firma som Automize har specialiseret sig i hjælpe med at gøre den “digitale hverdag” nemmere for firmaer og de er eksperter i Microsofts clouds baserede produkter.

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>